Nyheter                                                                                                     

2019-05-22 Sedan början av maj har Robertsforshälsan en ny företagssköterska, Michaela Hulander, på plats. Michaela arbetar 80% och är ledig på fredagar. Vi hoppas att hon kommer att trivas hos oss!

Johanna Löwdahl är fortfarande kvar, men kommer att arbeta mer fokuserat på rehabilitering, i rollen som rehabkoordinator, samt med administration.

Välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor!
0934-143 45
 
2018-12-20 Robertsforshälsan har stängt under jul- och nyårshelgen och är tillbaka måndag den 7 januari 2019!

Träningshallen har ordinarie öppettider under jul- och nyårshelgen.
Ytterdörren kommer dock att vara låst, så passerkort till dörren behövs.

Personalen vid Robertsforshälsan önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Tack för gott samarbete under året!

 
2018-08-06


Robertsforshälsan hälsar företagssköterska Johanna Löwdahl välkommen! Johanna kommer att vikariera för fsk Anna Gradin som är tjänstledig.
Johanna arbetar 80% och är ledig på fredagar.
Välkommen!


 
2018-06-18


Träningshallen kommer att vara öppen hela sommaren men under perioden 9 juli - 5 augusti behövs ett passerkort till ytterdörren.
Passerkort kan lösas i Robertsforshälsans reception, dock senast 5 juli

Trevlig sommar!
 
2018-05-24


Robertsforshälsan söker en företagssköterska 100%.
Tjänsten är ett vikariat på ett år och pågår till augusti 2019.
I arbetet ingår sedvanliga företagssköterskeuppgifter. Arbetet är varierande och utvecklande och innbär ett tätt arbete med arbetsgivare i Robertsfors kommun och närliggande områden.
Företagssköteskeutbildning är meriterande men sjuksköterskeutbildning krävs. B-körkort krävs.
Varmt välkommen med din ansökan! CV med löneanspråk och sedvanliga ansökningshandlingar skickas snarast. Intervjuer sker löpande.
Kollektivavtal finns.
Sista ansökningsdag 1 juli
Kontaktperson: Lars-Gunnar Andersson 072-514 10 86
info@robertsforshalsan.se


 
2018-05-16GDPR är en ny EU-förordning som ersätter den svenska Personuppgiftslagen. Förordningen innebär ett förtydligande av hur företag får behandla dina personuppgifter. Då företagshälsovården även är hälso- och sjukvård relgeras vi av Patientdatalagen (PDL) vad gäller hantering av personuppgifter. Vi lagrar uppgifter om våra medlemmar i ett journalsystem som är reglerat och utvecklat utifrån PDL.
Vi kommer att lägga ut en policy på hemsidan där vi förtydligar hur vi behandlar era personuppgifter samt informera samtliga medlemsföretag om att personuppgifter sparas i vårt journalsystem. Information om detta kommer i dagarna.
Vid frågor kring datasäkerhet på Robertsforshälsan är ni välkomna att höra av er.
 
2018-03-27RUSA-projektet har startat och är inne i analysfasen. Stina arbetar hårt med att få ordning på alla trådar som finns i ett projekt.
Information om projektet kommer att skickas till samtliga medlemsföretag och kommer under april månad.
Hör gärna av er om ni har frågor!
Nu välkomnar vi våren och njuter av solen!
 
2018-02-06
Tisdag den 13 mars kl. 13:00 har Robertsforshälsan årsmöte. Samtliga medlemmar är välkomna att delta. Ingen föranmälan krävs.
Robertsforshälsan är en ideell förening och drivs av en styrelse baserad på medlemsföretag och fackförbund. Samverkan och solidaritet är ord som följt Robertsforshälsan genom de senaste 40 åren. Vi arbetar tillsammans för en bättre arbetsmiljö, friskare medarbetare och i förlängningen även en blomstrande kommun att bo och leva i.
Det är styrelsen som sätter ramarna för Robertsforshälsans arbete. Bästa sättet att påverka innehåll och utbud är att delta i årsmötet och engagera sig i styrelsearbete eller på annat sätt tillföra idéer som leder oss framåt.
Välkomna!

 
2018-01-08
God fortsättning!
2018 kommer att bli ett spännande år på många sätt för Robertsforhälsan.
I december 2017 beviljades vi projektpengar tillsammans med Robertsfors kommun att arbeta med projektet RUSA, Robertsforshälsan Utvecklar i Samverkan Arbetshälsa. Målet med projektet är att utvecka hälsoarbetet på Robertsforshälsan för att förbättra hälsoläget för medarbetare anslutna till Robertsforshälsan, men även i förlängningen arbeta för en förbättrad folkhälsa i kommunen i stort.
Vi söker just nu två personer som ska arbeta med projektet. En rehabkoordinator som i huvudsak ska arbeta med hållbar rehabilitering och förbättra de rutiner som redan finns för att få bättre ännu bättre rehabiliteringsinsatser i ett tidigt skede.
Vi söker även en hälsofrämjare för att mera effektivt kunna arbeta med förebyggande hälsoarbete. Ansökningstiden går ut den 14 januari och annonser finns här.
Arbetet på Robertsforshälsan kommer att pågå som vanligt under året med arbetsmiljö och hälsa som fokus.

Vi önskar våra medlemmar ett innehållsrikt 2018! Om ni har frågor eller funderingar kring arbetsmiljö på er arbetsplats är ni välkomna att höra av er!
 
2017-12-21

Personalen på Robertsforshälsan önskar samtliga medlemmar en god jul och ett gott nytt år!
Tack för ett gott samarbete under året!

Vi ser fram emot ett spännande 2018 där projektet RUSA kommer att startas upp. Ett projekt som ger oss möjlighet att utveckla vår verksamhet så att den kommer medlemmarna till gagn på ett ännu bättre sätt!
På återseende den 8 januari!

 
2017-11-14
Den 1 november hade Robertsforshälsan öppet hus för att fira 40 år som företagshälsovård. Dagen var välbesökt och många passade på att få prova sitt blodtryck och kolesterolvärde.
Under dagen bjöds det på hembakat fika och frukt till besökarna.
En tävling pågick under dagen där besökarna kunde gissa antalet mini-marschmellows i en burk. Rätt svar var 1915 st!
Tre personer var i närheten av den siffran och kommer alla att kontaktas per telefon för att få ett pris. Vinnarna är:
Annaliza Quesada, LArs Eriksson och Åsa Andersson.
Stort grattis till er!
 
2017-10-09


Onsdag den 1 november mellan 10.00 - 15.00 har Robertsforshälsan öppet hus! Välkommen in att få reda på mer om hälsans historia, ta en kopp kaffe och en kaka eller frukt. Få möjlighet att kontrollera ditt blodtryck, blodsocker, blodvärde eller kolesterol. Kom och hälsa på oss!
Välkomna!
 
2017-08-08Så var semestern slut och vi är åter i arbete.

1977 startade Robertsforshälsan i samarbete med landstinget för att hjälpa företagare att bedriva ett bra arbetsmiljöarbete. Några år senare ombildades Robertsforshälsan till att bli en ideell förening där företagen blev medlemmar, alla med lika stor rätt att påverka oavsett hur stort eller litet företaget var. Så är det fortfarande.

Fokus inom företagshälsovården har genom åren förändrats. Mot slutet av 70-talet var den fysiska arbetsmiljön viktigast att förbättra. De flesta resurser lades på att få en dräglig arbetsmiljö hos industriföretagen. Arbetsmiljöingenjörens roll var central medan företagssköterskan fokuserade på hälsofrågor och arbetsskador av fysisk karaktär.
Under 2000-talet har åratal av nedskärningar och effektiviseringar skapat psykosocial ohälsa. Ett stort område som är svårt att ta på. Det finns inga klara gränser för om det är arbete eller privatliv som är boven. Fortfarande är det svårt att hitta tydliga riktlinjer för hur arbetet mot en bättre arbetsmiljö ska bedrivas. Arbetsmiljöverkets föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö är ett steg i rätt riktining, men arbetet är stort och krävande. Det är nu psykologer och beteendevetare som har det största arbetet inom företagshälsovården.

Gemensamt genom alla år är att företagshälsovården ska arbeta för en bättre arbetsmiljö, och det arbetet fortgår dagligen. Vi strävar efter att stötta arbetsgivare och arbetstagare på bästa sätt i detta arbete.
Hör av er så hjälper vi till!

 
2017-06-22


Robertsforshälsan stänger för sommaren den 6 juli. Vi är tillbaka den 7 augusti.
Trevlig sommar!

Träningshallen kommer att vara öppen under sommaren, men det krävs ett dörrkort för att komma in. Se till att ordna med det innan den 6 juli. Ingrid och Britta i receptionen kan hjälpa er med det!
 
 
2017-03-03

Onsdag den 15 mars kl. 13:00 bjuder Robetsforshälsan in samtliga medlemsföretag till årsmöte i Folkets Hus, Överklinten.
Möteshandlingar skickas ut per mejl.
 
2017-01-24
2017 är året då Robertsforshälsan fyller 40 år! Företagshälsovården startade 1977 i samarbete med Landstinget och blev 1980 en ideell förening som än idag drivs i av medlemsföretagen utan vinstintresse utan i syfte att hjälpa medlemsföretagen att bli trygga och produktiva arbetsplatser med bra arbetsmiljö och goda förutsättningar att genomföra ett bra arbete.
Under året kommer Robertsforshälsan att uppmärksamma sitt jubileum på olika sätt! Håll ögonen öppna.

Tyvärr började året även med att vi tappade en kollega som går mot nya uppdrag. Vi önskar dig lycka till med framtida uppdrag Mona!
 
2017-01-09Nytt år brukar betyda nya löften. Nya löften innebär oftast nya krav. Kraven visar sig vara övermäktiga och innan påsk har vi återgått till de gamla välkända rutinerna.

De flesta nyårslöften innefattar viktnedgång och ökad träning, sluta röka, dricka mindre, vara mera närvarande. Det största felet som begås är att genomföra alla på en gång. Förändringar fungerar bäst när de genomförs stegvis och utvärderas regelbundet. Det är bra att sätta ett mätbart mål med små delmål och belöningar när delmålet är nått.

Det här året kommer Robertsforshälsan att jobba hårt mot psykisk ohälsa relaterat till arbete. Vi kommer att ta både små och stora steg i vårt arbete för att stötta er till bättre hälsa. Tillsammans är det möjligt att göra skillnad. Tillsammans klarar vi mer! Vi finns här som coacher för olika typer av livsstilsförändringar, bra hälsoval, strategier för att klara stressiga vardagar, samtalskontakt för att stärka det vi faktiskt kan och även det vi kan bli bättre på. Tveka inte att ta kontakt med oss så att vi kan stötta ert företag i resan mot friskare, mindre stressande vardag!
Väl mött!

 
2016-12-19

Julhelgen närmar sig med stormsteg! Snart vänder mörkret och vi kan åter blicka in i ljuset!
Under tiden 2016-12-23 till 2017-01-08 kommer träningshallen att vara öppen som vanligt. Dock behöver du ett dörrkort för att kunna träna. Bokning sker som vanligt!!
God jul!
 
2016-10-17


Robertsforshälsans styrelse har beslutat att erbjuda rabatterat pris på träningskort till personer som fyllt 65 år. Hör av er så berättar vi mer!


 
2016-08-08Hösten 2016 kommer till stor del att handla om organisatorisk och social arbetsmiljö. Utifrån AFS 2015:4 kommer vi på Robertsforshälsan att arbeta för att ge våra medlemsföretag bra verktyg i arbetet för en bättre och mer hälsosam arbetsmiljö. Friska arbetsmiljöer ger friska medarbetare. Friska medarbetare ger bättre produktivitet.

Hör av er så att vi kan hjälpa Dig och Ditt företag att starta upp arbetsmiljöarbetet!

Vi på Robertsforshälsan vill hälsa vår nya kollega Britta Swaczyna välkommen! Ett tillskott till receptionen och arbetet som medicinsk sekreterare! Vi hoppas att du ska trivas hos oss!

Efter en lång och skön ledighet startar vi upp med ny energi!
 
2016-06-20


Det är dags för sommarledigt, även för medarbetarna på Robertsforshälsan. Vi har stängt mellan 4 juli och 7 augusti. Träningshallen kommer att vara tillgänglig under sommaren för dem som har dörrkort till ytterdörren. Bokning sker som vanligt via hemsidan.

Trevlig sommar önskar personalen på Robersforshälsan! På återseende den 8 augusti!
 
2016-05-11Den 31 mars kom den efterfrågade föreskriften AFS 2015:4, Organisatorisk och social arbetsmiljö! Den ska vara ett bra hjälpmedel till arbetsgivare i deras arbetsmiljöarbete. Just den sociala och organisatoriska arbetsmiljön kan vara svår att ta tag i. Till AFS:en finns en manual som hjälper till att förstå och förtydliga paragraferna. Manualen finns att ladda ner som PDF på Arbetsmiljöverkets hemsida: www.av.se
Vi ser fram emot att börja jobba aktivt med denna föreskrift! I manualen finns några kom-ihåg-punkter som går bra att använda som checklista!
Hör av er om ni vill ha hjälp och stöd att implementera AFS:en i ert arbetsmiljöarbete!

 
2016-03-09
Ledig tjänst!

Robertsforshälsan söker en medicinsk sekreterare.
Varaktighet: Tillsvidare.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Arbetstid: Deltid. Anställning 50% i dagsläget, men med möjlighet till utökning av arbetstiden inom ca 1 år.

Kontaktpersoner: Lars-Gunnar Andersson 072-514 10 86
Receptionen 0934-143 45

Ansökan: Sista ansökningsdag 2016-04-30
Ansökan ställd till Robertsforshälsan, Box 504, 915 23 Robertsfors eller via epost: info@robertsforshalsan.se

Kompetens: Läkarsekreterarutbildning, Medicinsk dokumetation


 
2016-01-13

Så var det dags att städa ut julen och ta i tu med det nya året!

Under 2016 kommer flera nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket att träda i kraft. Bland annat föreskriften Organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4). En tydlig föreskrift som är ett bra stöd till arbetsgivare i det psykosociala arbetsmiljöarbetet. Ytterligare information finns på Arbetsmiljöverkets hemsida: www.av.se

Under 2016 prioriteras det psykosociala arbetsmiljöarbetet på arbetsplatserna, men det handlar också om den egna hälsan och att medarbetare prioriterar sig själva både på jobbet och på fritiden. Planera in en daglig promenad, planera kosten så att intaget av sötsaker och halvfabrikat minskas och mera grönt hamnar på tallriken. Låt 2016 bli ett hälsoår med vinster inte bara i minskad sjukdom utan även längre livslängd och större livsglädje!

Företagshälsovården kan vara behjälplig med stöd och råd kring kost och träning både för den enskilde individen men också för organisationen som vill hjälpa medarbetarna till en bättre hälsa.

Väl mött under 2016!

 
2015-12-04
Julen närmar sig med stormsteg! Kom ihåg att stanna till och lyssna på ljuden och känn dofterna i din omgivning! Andas!

Under jul- och nyårshelgerna kommer träningshallen att ha öppet som vanligt, dock krävs ett dörrkort för att komma sig in.

Robertsforshälsans medarbetare önskar er alla ett stort tack för 2015! God jul och gott nytt år! Vi ser fram emot ett gott samarbete med våra medlemmar och samarbetspartners under 2016!

 
2015-09-30

Från och med den 1 oktober kommer träningshallen att vara tillgänglig även på lördagar för dig med dörrkort! Bokning sker på hemsidan som vanligt. Där finns även aktuella öppettider angivet!
 
2015-08-24
Arbetsmiljö är ett ord som innefattar många delar. Oftast tänker man i första hand på den fysiska arbetsmiljö, belysning, buller, tunga lyft osv. Vi glömmer bort den så viktiga psykosociala arbetsmiljön som vi alla är en del av. Vi är varandras arbetsmiljö. Vi väljer inte våra kollegor eller våra chefer.

Hur ska man föra den psykosociala arbetsmiljön på tal på ett naturligt sätt?
Att lyfta frågor på APT regelbundet är en bra början, att våga börja prata om hur vi mår på arbetsplatsen.

När gick ni skyddsrond senast? Vem är ansvarig? Hur följs skyddsronerna upp?

Hur ser årshjulet ut på just Din arbetsplats?

Det är dags att börja fundera på de stora och lite svåra frågorna nu! Om ni vill ha hjälp i ert arbetsmiljöarbete finns Robertsforshälsan som expertresurs till ert förfogande! Hör av er så jobbar vi tillsammans mot en bättre arbetsmiljö!

 
2015-06-18Robertsforshälsan har sommarstängt vecka 28-31. Den 3 augusti finns vi åter på plats.
Träningshallen kommer att finnas tillgänglig för de som har ett passerkort till ytterdörren. Tidbokning sker som tidigare.
Trevlig sommar önskar personalen på Robertsforshälsan!
 
2015-05-22


Den 23 mars 2015 hade Robertsforshälsan kallat till årsmöte. Under årsmötet beslutades om förändringar som i hög grad påverkar medlemsföretagen.
Samtliga medlemsföretag har fått information om detta tillsammans med årsmöteshanslingarna samt som kopia till årsmötesprotokollet.
Om du som arbetsgivare inte tagit del av denna information är du välkommen att höra av dig till Robertsforshälsan.

 
2015-04-21


Inför sommarens aktiviteter är det bra med försäsongsträning. Med det fina vädret färskt i minne är det bara att ta på löparskorna och ge sig ut i naturen! Se till att ha bra på fötterna så att ni slipper skador!

 
2015-03-18

Torsdag den 26 mars kl. 18:00 har Robertsforshälsan årsmöte i Sikeå på Spiran. Lättare förtäring finns och anmälan görs till receptionen, 0934-143 45 eller på mejl: info@robertsforshalsan.se .
Årsmöteshandlingar har skickats ut till samtliga medlemsföretag. Tag kontakt med er arbetsledare för mer information kring dessa.
Välkomna!

 
2015-01-12
Med ett nytt år brukar följa nya löften.
Träningshallen är öppen som vanligt. Hör av dig för att lösa träningskort eller få inloggningsuppgifter till bokningen.

Viktigt! Kom ihåg att boka din träningstid samt att avboka den om du inte kan träna.

 
2014-12-22Från och med den 23 december kl. 12:00 till och med den 7 januari kl. 07:00 har Robertsforshälsan stängt. Träningshallen kommer att vara öppen. För att se öppettider, gå in på bokningen.

Vi tackar våra medlemmar för ett trevligt 2014 och hoppas att 2015 ska bli minst lika bra!

God jul och ett riktigt gott nytt år! önskar personalen på Robertsforshälsan
På återseende 2015!

 
2014-12-02
Idag är den äntligen på plats! Den nya stakmaskinen till träningshallen! Intruktioner finns uppsatta vid sidan av maskinen för att snabbt komma igång! Nu finns det inga ursäkter för att inte börja träna inför skidsäsongen!
Stakmaskin
2014-11-19Skyddsingenjör Tomas Lindberg har beslutat sig för att gå i pension. Han har arbetat hos Robertsforshälsan sedan 1991 och är en välkänd profil på många företag.
Robertsforshälsans styrelse och medarbetare tackar Tomas för dessa år och önskar honom lycka till i framtiden.

Ny arbetsmiljöingejör blir Jakob Mårtensson. Han arbetar som arbetsmiljöingenjör hos Previa och kommer att finnas tillgänglig för Robertsforshälsans medlemmar en dag varje vecka. Bokningar till Jakob görs via Robertsforshälsans reception: 0934-143 45 eller via mejl: info@robertsforshalsan.se

Vi hälsar Jakob välkommen och hoppas att han ska trivas hos oss!
2014-10-10
Robertsforshälsan har fått ytterligare en ny medarbetare. Dr. Lars Wikström, företagsläkare, kommer att arbeta hos oss ca 1 dag var tredje vecka. Hans huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara rehabilitering, arbetsförmågebedömning och medicinska kontroller. Till skillnad från dr Weibring kommer dr Wikström inte att bedriva allmänmottagning, vilket innebär att receptförskrivning och sjukvård hänvisas till er hälsocentral. Vid funderingar kring vilka ärenden som kommer att hanteras av företagshälsovården, vänligen kontakta vår reception: 0934-14345 eller via mejl inf@robertsforshalsan.se.
 
2014-09-03


Fr.o.m. 1 september har Robertsforshälsan fått ytterligare en företagssköterska, Mona Andersson. Mona arbetar samtidigt som distriktssköterska på Robertsfors hälsocentral och kommer att kombinera de två tjänsterna. Hon kommer att arbeta hos Robertsforshälsan två dagar per vecka.
Vi hälsar Mona varmt välkommen!

 
2014-08-11
Äntligen är vi tillbaka i arbete! Men en härlig sommarledighet i bagaget är vi laddade för ännu ett arbetsår!

Som ni läst på hemsidan söker Robertsforshälsan en företagsläkare. Anledningen är att dr Weibring har beslutat sig för att sluta efter 23 år i Robertsforshälsans tjänst.
Andra förändringar är att företagssköterskan har minskat sin arbetstid till 80%, men kommer att finnas tillgänglig fem dagar per vecka.

Glöm inte bort att träningshallen är öppen! Bokning på hemsidan!
 
2014-06-18


Den 30 juni stänger Robertsforshälsan för semester. Vi är tillbaka den 4 augusti.
Under sommaren kommer träningshallen att hålla öppet som vanligt, MEN, det krävs passerkort även dagtid för att kunna träna.

Trevlig sommar!
önskar personalen
 
2014-04-29
Nya bidrag till arbetsgivare och företagshälsovård!

Den 1 april 2014 träder en ny förordning i kraft som heter Förordning (2014:64) om bidrag till arbetsgivare för köp av arbetsplatsnära stöd för återgång i arbete.

Arbetsplatsnära stöd är ett nytt bidrag riktat direkt till arbetsgivare. Detta bidrag kan användas till alla anställda både i förebyggande syfte och i ett pågående sjukfall. Det är en utredande insats. Medicinsk eller annan behandling ingår inte. Syftet med stödet är att förebygga sjukfall och öka arbetstagarens möjligheter att återgå i arbete.

En förutsättning för arbetsgivaren att kunna söka bidrag är att de anlitar en anordnare av företagshälsovård som är godkänd av Försäkringskassan, vilket Robertsforshälsan är. Bidrag lämnas för halva kostnaden av insatsen, dock max 7000 kr per insats.

Ansökningsblankett och mer information se webbplats:
www.forsakringskassan.se/arbetsgivare/foretagshalsovard

 
2014-04-09


Våren har kommit, dock med varierande värme. Påsken närmar sig för möjlighet till samvaro med släkt och vänner!
Under påskhelgen kommer träningshallen att ha öppet som vanligt. Välkomna!
Glad påsk!
 
2014-01-09
Nytt år! Nya utmaningar! Om du bestämt dig för att börja träna är det dags att boka en tid i träningshallen! Kontakta receptionen för att få inloggningsuppgifter och tid för introduktion om du inte redan har det.

Pratar ni om arbetsmiljö på din arbetsplats? Och pratar ni då bara om den fysiska arbetsmiljön? Brukar ni fundera på att ni faktiskt är varandras arbetsmiljö? Låt 2014 bli året då ni fokuserar på den psykosociala arbetsmiljön. Hur mår ni? Berättar ni för varandra vilket bra arbete ni utför? Tänker ni på vilken ton ni använder när ni pratar med varandra? Hur är det med mobbing och särbehandling?
Fundera på dessa frågor och lyft dem i fikarummet, på APT och vid andra tillfällen när ni sitter tillsammans.
God fortsättning på det nya året!

 
2013-12-13Nu närmar sig julen med stormsteg! Alla måsten hopar sig omkring oss. Kom ihåg att stanna till ibland och njuta av allt vackert omkring er! Stanna till och umgås i nuet med nära och kära!

Robertsforshälsan håller stängt mellan den 23 december och 6 januari. Den 7 januari 2014 är vi tillbaka i tjänst!

Under Jul- och nyårshelgen kommer tiderna i träningshallen att vara begränsade. För att se öppettider går ni in under fliken bokning.

VI på Robertsforshälsan önskar er alla en riktigt God Jul och ett gott nytt år! På återseende 2014

 
2013-08-06Äntligen är vi tillbaka i arbete igen! Vi hoppas att ni har haft en skön ledighet!
Fr.o.m den 5 augusti utökas öppettiderna i hallen. På söndagar kommer träningshallen att öppna kl. 9:00 på morgonen.
I juni slutade vår företagssköterska Helena hos oss. Av den anledningen utökar Anna sin arbetstid. Vi önskar Helena lycka till!

 
2013-06-17

Nu har sommaren kommit och det är dags för semester. Kanske har du redan börjat din sommarledighet.

Robertsforshälsan stänger den 3 juli för sommarledighet och öppnar igen den 5 augusti. Träningshallen kommer att vara stängd under den här perioden.
Den 1 och 2 juli har vi drop-in i träningshallen. Det finns inga bokningsbara tider utan det är bara att komma och träna om det finns plats.

Personalen på Robertsforshälsan önskar Dig en Trevlig Sommar! På återseende i augusti!


 
2013-05-08


Här är vinnarna i vår gissningstävning Gissa-antal-öronproppar som vi hade på Vårmässan 4-5 maj!
Rätt antal öronproppar var 373 st!

1:a Jon Bygdemo - Träningskort 3 månader
2:a Fredrik Seidel - Hantelset
3:a Inger H Resoluth - Powergrip
4:a Ulrika Forsell - Vattenflaska
5:a Birgitta Forsgren - Vattenflaska
6:a Sofia Lindberg - Vattenflaska

Grattis till er!! Vinnarna kontaktas per telefon och vinsterna hämtas i receptionen på Robertsforshälsan!

2013-04-22

Robertsforshälsan har införskaffat en hjärtstartare som sitter uppsatt innanför entrédörren.
Utbildning i HLR och hjärtstartare finns hos Robertsforshälsan. Fråga i receptionen om när, var och hur!
 
2013-04-08
Torsdag den 18 april kl. 14:00 har Robertsforshälsan årsmöte för medlemsföretagen. Mötet äger rum i konferensrummet i Hälsans Hus.

 
2013-03-25

Våren närmar sig! Solen och ljuset kommer tillbaka och vägar och träningsstråk tinar fram! Passa på att njuta av det vackra vårvädret för att fylla på förrådet med D-vitamin!
Glad påsk!
 
2013-01-09
Nytt år, nya löften! När ljuset kommer åter brukar motivationen att komma iform till sommaren följa med. hos oss finns möjlighet att träna och komma i form! här kan du också boka tid för samtal om kost, träning, rökning eller andra funderingar du har!
Nu börjar det nya året och det nya livet!
På återseende!
 
2012-12-19


Robertsforshälsan har stängt under jul- och nyårshelgen och är tillbaka måndag den 7 januari 2013!
För dig som vill träna är det bara att gå in i bokningssystemet och se vilka dagar som träningshallen är öppen!

God jul och gott nytt år önskar personalen på Robertsforshälsan!
 
2012-12-03Så blev det äntligen december med kyla och snö!
Men, med december kommer även julstressen. Att hinna allt innan julen kommer. Kom ihåg att julhelgen kommer även om allt pynt inte sitter på plats, all julmat inte är inhandlad eller förberedd, alla julklappar klara eller julkort skickade.
Ta dig tid att stanna upp och njuta av stunden. Gör julen så som Du vill ha den, inte som andra vill ha den. Njut av samvaron med vänner! Ta vara på tiden! Det är nu vi ska leva, inte sen.

Trevlig advent!
 
2012-08-27
Från och med den 1 september är det möjligt att börja träna kl. 06:00. Boka tid via hemsidan precis som vanligt. Frågor? Ring oss! 0934-143 45

 
2012-08-06 


Så var semestern över för den här gången och vi är åter i arbete! Träningshallen håller öppet samma tider som tidigare! Vi hoppas att ni har haft en skön sommar med vila och ledighet!
Välkomna!
 
2012-06-20


Robertsforshälsan stänger för semester den 2 juli och öppnar igen den 6 augusti. Under sommaren kommer även träningshallen att vara stängd. När vi öppnar igen i augusti finns möjlighet att börja träna redan klockan 6 på morgonen.
Personalen på Robertsforshälsan önskar er en trevlig sommar! På återseende i augusti!

 
2012-05-22
Äntligen kommer den årstid som många av oss sett fram emot! Planer görs för att hinna så mycket som möjligt under den tid man har ledigt. Några arbetar medan andra får ledigt. Men planerar du in tid för mental vila? Finns det tid för eftertanke och att njuta av stunden och skönheten omkring dig?

Se till att ge dig själv ledigt emellanåt och ta en promenad i naturen, umgås med vänner och familj, ägna tid till att bara vara i nuet. DET är vila för själen och du blir piggare och gladare när det är dags att återgå till arbetet. Minska på vardagsstressen och ta dagen som den kommer, i den mån det är möjligt. Låt dammråttorna vila i hörnen och sätt dig i skuggan med en bok. Ge dig själv tid att vara ledig! Det är du värd!

 
2012-04-16Robertsforshälsan har fått en ny medarbetare, Helena Grendin, som kommer att arbeta som företagssköterska på 20%. Hon har ett förflutet inom akutvården men arbetar även som fartygssköterska på Viking Lines kryssningsfartyg. Välkommen Helena!

 
2012-03-26


Onsdagen den 11 april kl. 14:00 håller Robertsforshälsan årsmöte i konferensrummet i Hälsans hus.

Samtliga medlemsföretag hälsas välkomna!

 
2012-02-14
Att kvinnor är mer stressade än män är känt, men varför är det så? Och framför allt, vad gör man åt det?
En föreläsning av och med Anna-Lena Engman, Giraf of Sweden och Anna Gradin, för personal ansluten till Robertsforshälsan.

Om du och ditt företag är intresserade kan vi ordna en föreläsning speciellt för er!

Hör av er till info@robertsforshalsan.se
 
2012-01-16


Robertsforshälsan söker en företagssköterska.

Arbetstid: Deltid, 20-30%
Varaktighet: Tillsvidareanställning
Lön: Månadslön. Ange löneanspråk. Kollektivavtal finns.
Kontaktpersoner: Styrelseordförande Sven-olov Pettersson, 070-542 67 28, eller personalen vid Robertsforshälsan, 0934-143 45

Sista ansökningsdag: 2012-02-10
Tillträdesdag 2012-03-05

Ansökan ställd till:
Robertsforshälsan
Box 504
915 23 Robertsfors
eller
info@robertsforshalsan.se

Ansökan med CV, tidigaste tillträdesdag, löneanspråk och sedvanliga ansökningshandlingar skickas senast 2012-02-10.

 
2012-01-09 


Så var julen avklarad! Ett nytt år väntar på oss och de löften vi gav på nyårsnatten! I träningshallen finns tider för träning och hos oss på företagshälsovården finns möjlighet till rådgivning och hälsoundersökningar! Hör av er med frågor så gör vi 2012 till ett nystartande år!
 
2011-12-08
Inför jul- och nyårshelgerna kommer öppettiderna att vara begränsade i träningshallen. Håll ögonen öppna på bokningslistan så att ni kan planera er träning på bästa sätt!
Om du inte har någon inloggning, vänligen hör av dig till oss så hjälper vi dig med det!

 
2011-11-30
Det nya bokningssystemet är i drift. Trots små störningar verkar det fungera bra. Hör av er till receptionen för att få inloggningsuppgifter! Det är viktigt att ni som vill träna bokar tid och kommer ihåg att avboka om ni får förhinder!
Julen närmar sig och regn och stormvindar minskar motivationen för utomhusaktiviteter. Kom till träningshallen och ta en promenad på löpbandet så att ni håller er i form till julhelgen!

 
2011-10-19


Nu är äntligen det nya bokningssystemet till träningshallen infört! Om du inte redan har skaffat dig inloggningsuppgifter är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig med det! 0934-14 345

 
2011-08-30


Den 1 oktober byter vi bokningssystem för träningstider i träningshallen. Vi övergår från manuell bokning till bokning via internet. Inloggningsbehörighet får man i receptionen. Har du inte möjlighet att komma in till oss på Robertsforshälsan går det bra att ringa. Tel.nr: 0934-14 345. Vi finns tillgängliga mellan 8-16 måndag-fredag.

 
2011-08-10 Vi finns även på Facebook!  
2011-08-08
Så var vi tillbaka efter sommarledigheten. Vi hoppas att ni har haft en skön sommar med möjlighet till vila och återhämtning.
Träningshallen öppnar idag och håller öppet som tidigare. Tider finns här. Vi arbetar med att få internetbokningen att fungera så att vi kan underlätta tidbokningen för er. Tills den fungerar sker bokning på plats som tidigare.
Välkomna!!

 
2011-06-21Nu är det semestertider. Robertsforshälsan är stängd mellan den 4 juli och 7 augusti. Den 8 augusti öppnar vi igen som vanligt. Träningshallen kommer att vara stängd under sommaren.
Vi önskar er en trevlig sommar med mycket sol och bad!
På återseende!
 
2011-06-07

Nu har sommaren kommit! Ännu finns möjlighet att träna i hallen. Under semesterperioden kommer träningshallen att vara stängd. Vi återkommer med tider längre fram.

 
2011-05-23Under kristihimmelfärdshelgen kommer träningshallen att vara stängd.
Onsdag 1 juni: Öppet som vanligt
Torsdag till söndag är hallen stängd.
Måndag den 6 juni är hallen öppen från 14:00-21:00.

 
2011-04-27

Den 14-15 maj är det FöretagsExpo 2011 på Jenningshallen i Robertsfors. Robertsforshälsan kommer att finnas på plats tillsammans med andra företag.
Mellan kl. 10-16 finns det möjlighet att komma och prata med företag och föreningar om Hållbarhet, miljö och energi! Inträdet är gratis!
Välkommen till vår monter för ett kort samtal eller en blodtryckskontroll!

Se inbjudan www.robertsfors.se
 
2011-04-13
Under påskhelgen kommer träningshallen att vara stängd. Öppettider gäller som följer:

Skärtorsdag: 07:00-16:00
Långfredag: Stängt
Påskafton: Stängt
Påskdagen: Stängt
Annandag påsk: Öppet 14:00-21:00

Trevlig påsk!
 
2011-04-04


Den 13 april kl. 13:00 är det årsmöte för Robertsforshälsan. Vi håller till på BAS i Ånäset. Inbjudan har skickats till medlemsföretagen.

Välkomna!
 
2011-03-16


Vårsolen lyser och gör oss pigga och glada!
Tillsammans med FBE Konsult kommer vi att hålla en halvdagsutbildning om Alkohol och droger i arbetslivet. Se inbjudan.

 
2011-02-28
Tisdag den 15 mars inbjuder Robertsforshälsan medlemsföretagen till informationsträff om MedHelp, tänster för sjuk- och friskanmälan. Marita Kenning kommer och informerar.
Anmälan till Robertsforshälsan senast 11 mars. Var god se inbjudan.

 
2011-01-13 
Så har löpbandet äntligen kommit på plats!! Nu finns det inga ursäkter för att slippa en löptur eller en promenad!
Glöm inte bort att boka tid i pärmen (även om ni bara går förbi och ser att det finns plats) och stryka tiden om ni inte kan komma

.
 
2010-12-08
Julen närmar sig med stormsteg! Vi ändrar därför öppettiderna för träningshallen under veckorna 51-2 enligt följande:
22/12 Sista träningstid 15.00.
23/12 Stängt
24/12 Stängt
25/12 Stängt
26/12 Stängt
27/12 Öppet som vanligt
28/12 Öppet som vanligt
29/12 Stängt
30/12 Stängt
31/12 Stängt
1/1 Stängt
2/1 Öppet som vanligt
3/1 Öppet som vanligt
4/1 Öppet som vanligt
5/1 Sista träningstid 11.00.
6/1 Stängt
7/1 Stängt
8/1 Stängt
9/1 Öppet som vanligt
10/1 Terminen börjar och hallen håller öppet som tidigare!!

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


2010-11-15


Nu har vintern kommit och det känns kanske mindre lockande att vara ute i mörkret. Då kan det kanske vara läge att börja träna i träningshallen! För er som inte är medlemmar löses träningskort i receptionen.
Vi väntar tillökning i träningshallen i form av ett löpband. Leverans väntas under december/januari! En bra möjlighet att träna löpning trots kyliga dagar!
Välkomna in!

Robertsforshälsan erbjuder utbildningar till sina medlemsföretag. Håll utkik under fliken utbildning för att läsa mer! Kom även med egna önskemål så skräddarsyr vi en utbildning till Ert företag.

 
2010-08-09


Robertsforshälsan har nu semestrat färdigt för den här sommaren och träningshallen öppnar för träning! Träningstiderna är detsamma som tidigare.
Under hösten finns planer på att lägga tidsbokningen på hemsidan, men mera information om detta kommer senare.
Glöm inte att avboka en tid om du inte kan komma då det är många som vill träna.

 
2010-06-03
Sommaren har kommit och semestern närmar sig med stormsteg. Det är dags att flytta ut sin träning till naturen och njuta av solen!
Träningshallen kommer att vara stängd under veckorna
27-31. Vi öppnar igen den 9 augusti.

 
2010-05-11


Torsdag den 13 maj och fredag den 14 maj är träningshallen stängd. Den öppnar igen som vanligt söndag den 16 maj.
Trevlig helg!

 
2010-04-06
Tisdag den 20 april 2010 kl. 14.00 har Robertsforshälsan årsmöte i Bygdeå församlingshem. Kl. 13.00 finns möjlighet att göra ett studiebesök hos Telecenter i Bygdeå.
Kallelse har skickats ut till medlemsföretagen.

Hjärtligt välkomna!

 
2010-03-29


Under påskhelgen är träningshallen stängd. Sista träningstid är skärtorsdag 1/4 kl. 15.00. Hallen öppnar igen tisdag den 6/4 kl. 07.00.
Personalen på Robertsforshälsan önskar er alla en trevlig påskhelg!
 
egg

            
2010-02-18Erbjudande till medlemsföretag!
Under vecka 12 och 13 erbjuder Robertsforshälsan sina medlemsföretag ett besök av skyddsingenjör och företagssköterska för att tillsammans titta på den fysiska och psykosociala arbetsmiljön.
Mer information finns i det utskick som medlemsföretagen erhållit under den senaste veckan. För frågor, kontakta receptionen.
2010-01-14Fr o m den 25 januari kommer träningshallen att vara öppen kvällstid. Nyckelkort till ytterdörren löses i receptionen from 100125. Följande tider kommer hallen att vara öppen:
måndag - torsdag 07.00 - 21.00
fredag                07.00 - 15.00
söndag               14.00 - 21.00
Sista passet börjar en timme före utsatt tid, dvs 20.00 eller 14.00. Lokalerna skall vara tomma 30 minuter efter sista träningspasset slutat.
Om ni har frågor, vänligen kontakta receptionen.

 
2010-01-11

Nu är julledigheten till ända och Robertsforshälsan kör igång verksamheten på helfart igen. Vi hoppas att ni haft möjlighet till vila och samvaro med nära och kära under helgerna.
Träningshallen är öppen 7-17 måndag till torsdag och 7-16 fredag. Under januari hoppas vi kunna börja med kvällsöppet då efterfrågan varit stor. Vi återkommer så snart vi kan med information!

 
2009-12-14

Under jul- och nyårshelgen håller vi stängt. Den 23 december stänger Robertsforshälsan och öppnar åter den 4 januari. Under denna tid kommer även träningshallen att vara stängd. Gå ut och njut av naturen mellan julbord och nyårssupé!
Personalen på Robertsforshälsan vill tacka för er förståelse över röran som flytten till nya lokaler inneburit. Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
                              
2009-12-10
candle
Julen närmar sig med stormsteg trots det gråa och regniga vädret utanför fönstret.
Robertsforshälsan kommer att ha begränsade öppettider under helgerna. Dessa kommer att publiceras här inom kort.

        
2009-10-30


Välkommen till öppet hus tisdag den 1 december mellan 13-18! Ta en titt på våra nya lokaler och ställ frågor till styrelsen och de anställda.
Vi bjuder på kaffe och tilltugg.


 
2009-10-30


Träningshallen öppnar måndag den 2 november kl. 13.00. Bokning sker i pärmen i hallen eller via sekreterarna 0934-143 45. Hallen kommer att hållas öppen under kontorstid 7-17 under en inkörningsperiod. Vidare information kommer senare.

 
2009-10-01

Iordningsställandet av den nya träningshallen är i full gång! Samtliga entreprenörer har gjort sitt och nu skall hallen möbleras och inredas för att Ni som tränar ska få den bästa miljön.
Hallen beräknas öppna för träning måndag den 2 november.
Vi välkomnar då nya och gamla kunder!


2009-09-08
info
Robertsforshälsan har nu installerat sig i nya lokaler i fd gamla sjukhemmet. Ingång sker från gaveln mot sjukhusudden. Skylt kommer upp på väggen mot Konsum framledes.

Parkering sker med fördel på hälsocentralens parkeringsplats eller bakom Konsum. En handikapp-parkering kommer att finnas i anslutning till entrén.

I lokalerna finns även sjukgymnast Östen Burström och företagsläkare Jan Weibring.

Verksamheten har kommit igång på allvar. Vissa störningsmoment finns på grund av ombyggnationen av träningshallen som pågår för fullt. Hallen beräknas vara färdig till 1 oktober och alla träningssugna kan se fram emot att börja träna i mitten av oktober. I de nya omklädningsrummen finns även bastu för den som vill.